Geschiedenis

“Het geheim van Chateausessies neemt men mee als een waardevolle herinnering”

 

 

Wat wordt de volgende stap in mijn carrière? Dat was in het najaar van 2004 het onderwerp van discussie van een groep jonge mensen die aan het begin van hun carrière stonden. En vooral: Wat heb ik daarvoor nodig? Wat kan ik er nu al aan doen? Hoe goed ken ik mijzelf en hoe zien anderen mij? Deze groep jonge mensen kwam regelmatig bij elkaar om daarover van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren. Vaak werd een gastspreker uitgenodigd die zijn sporen in het bedrijfsleven al ruim had verdiend! Zo is in het voorjaar van 2006 het idee ontstaan om met deze groep gelijkgestemden op een unieke locatie een aantal dagen te reflecteren, ideeën uit te wisselen, elkaar uit te dagen en feedback te geven. Samen te leven, samen te werken. Voor de eerste keer op een klein kasteeltje in het dorpje Capdenac in de Dordogne. Later op Chateau de la Motte in de Franse Champagnestreek waar we ons na al die jaren nog steeds thuis voelen.

De programma’s zijn, mede door de bijdragen van de vele gastcoaches, volwassener geworden. Maar het basis idee is hetzelfde gebleven. De confrontatie is waardevol. De vanzelfsprekendheid waarmee men om de tafel zit en de gesprekken voert is inspirerend en motiverend. Op een gestructureerde manier wordt er voor gezorgd dat een verdiepingsslag met elkaar wordt bereikt en dat iedereen aan de beurt komt. Vele tientallen deelnemers uit evenzovele organisaties hebben de beleving van deze sessies ervaren.

Vertrouwen is de kracht van Chateausessies!

Sommigen hebben slechts een keer deelgenomen maar velen hebben meerdere malen een aantal dagen op het chateau doorgebracht. Elk jaar weer worden programma’s samengesteld op basis van een nieuw thema. Zo kan men groeien in ervaring. Het geheim achter Chateausessies neemt men mee als een waardevolle herinnering.

Al die jaren is Rob van Wissen de stuwende kracht achter CHATEAUSESSIES.